TORTÁk : Scharlotte túrókrémmel, ananásszal |
Scharlotte túrókrémmel, ananásszal
SCHARLOTTE TÚRÓKRÉMMEL, ANANÁSSZAL
Hozzávalók:
8 db tojás
8 evőkanál liszt
8 evőkanál cukor
1 evőkanál kakaópor
1 csipet só.
Túrókrém:
Fél kg tehéntúró (ne a zacskósat vegyük, hanem a krémesebb állagú, ezüstpapíros kiszerelést)
2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héjja
1 evőkanál étkezési zselatin
1 dl víz
2,5 dl folyékony habtejszín.
Valamit:
Szederlekvár (vagy baracklekvár, ízlés szerint)
Fél doboz darabolt ananászkonzerv.
Elkészítés:
A tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a tojássárgájához keverjük. Végül a lisztet is hozzákeverjük több részletben. Sütőpapírt teszünk két tepsire (44x35 cm), az egyikre öntjük a massza 4/5 részét, és elsimítjuk. A maradék tésztához hozzákeverjük a kakaót, és a másik tepsire öntjük úgy, hogy kör alakú piskótát kapjunk majd. Előmelegített sütőben, forró levevegős üzemmódnál, 180 C fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük a piskótákat. A téglalap alakú piskótát bevizezett, és kicsavart konyharuhára tesszük, a sütőpapírt lehúzzuk, feltekerjük. Ha kihűlt, megkenjük szederlekvárral, visszatekerjük. Folpack fóliába tekerve hűtőbe tesszük egy napra. A kerek kakaós piskótát is Folpackba csomagoljuk.
Másnap a piskóta rudat felszeleteljük kb. 1 cm vastagságúra, és egy félgömb formájú tálat (átmérő 18,5 cm, magasság 11,5 cm) kibélelünk vele. Előzőleg tegyünk Folpackot a formába, így a kiszedés könnyebb lesz.
Elkészítjük a túrókrémet: A tejszínt felverjük kemény habnak. 1 dl vizet felforralunk, a tűzről lehúzva belekeverjük a zselatint, hagyjuk hűlni. A túrót elkeverjük a cukorral, reszelt citromhéjjal. Hozzákeverjük a felolvasztott zselatint, a tejszínhabot. Az így kapott túrókrémet a piskótával bélelt tálba öntjük úgy, hogy közben ananász kockákkal is teszünk hozzá. A tálat megrázogatjuk, hogy a krém kitöltse a hézagokat mindenhol. Végül a kerek kakaós piskótalappal befedjük, Folpackkal letakarjuk, nehezéket teszünk rá.(Ez igényel a háziasszonytól némi kreativitást, nálam ez egy fazékalátét volt jelen esetben.) Letakarva hűtőbe tesszük minimum 2-3 órára, de ha egy napig áll, akkor lehet igazán szépen szeletelni.
Tálalásnál csokoládé, áfonya, vagy szederöntet kínáljunk hozzá. Nagyon mutatós, finom torta!




Vissza
|
Én is szoktam készíteni sárlott tortát isteni finom imádom!!Nyárom eperrel ,málnával isteni finom!!