TORTÁk : Tejszínhabos epertorta |
Tejszínhabos epertorta
TEJSZÍNHABOS EPERTORTA
Hozzávalók:
6 db tojásból piskóta
1 kg eper
1 l tejszín (Hulala)
1 dl eperszirup
4 evőkanál eperlekvár.
A 6 tojásos piskótát 30 cm átmérőjű kerek formában sütöttem.
A piskóta lapot kettőbe vágjuk, az epersziruphoz hozzáöntünk 1 dl vizet, felét rálocsoljuk az alsó piskóta lapra. Megkenjük a lekvárral, az eprekből kiválasztunk annyi szép szemet, hogy félbevágva berakjuk a tortánkat, a többi epret félbevágva rárakjuk a lekvárral megkent piskótára.
Felverjük a tejszint, felét rárakjuk az eper tetejére és beborítjuk a másik sziruppal meglocsolt piskótalappal. A tejszínhab felével behúzzuk a tortánkat és a másik felével kidíszítjük.
Rárakjuk a félbevágott epreket, kis időre hűtőbe tesszük.
Nagyon finom. Jó étvágyat hozzá.
A receptet, fotókat küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.

Vissza
|