Margaretta torta
MARGARETTA TORTA
Piskóta:
4 tojásos vizespiskóta, vagy 8 tojásos klasszikus piskóta. (Nagy tepsiben sütni 34 x 42cm az én tepsim).
A kisült piskótát azon melegen feltekerni roládnak.(konyharuhával együtt).
I. Rolád krém:
2 dl tej
10 -15 dkg cukor
1 csomag vaniliáscukor
2 rúd (6dkg) csoki
30 dkg darált dió
A krémet megfőzni, utoljára adjuk hozzá a darált diót, és kitölteni a kihűlt, visszasodrott roládot.
II. Sárga krém:
5 db tojássárgája
5 evőkanál cukor
3 csomag vaniliáscukor
7,5 evőkanál étkezési keményítő
7,5 dl tej.
Megfőzni, majd amikor kihűlt hozzáadni:
40 dkg margarin
30 dkg porcukor keverékét.
A roládot felszeleteljük 24 darabra
Összeállítás:
1 szelet a középre, 7 szelettel körbe rakjuk, megkenjük baracklekvárral, erre a sárga krém, ezt háromszor megismételjük. (a lekvár lehet barack, vagy málna, de nem kell túl sok, nehogy szétcsússzon.).
Bevonat:
5 db tojásfehérjét felverni
1 dl vizet, 30 dkg cukrot szirupnak megfőzi és lassan a fehérjébe csorgatni állandó mixeléssel. Kemény habot kell verni, mellyel bevonjuk az egész tortát.
Vagy: 3 tasak tejszínhabport felverni 3-3,5 dl ásványvízzel és ezzel díszítjük ki.
Ezzel kész a virág.
Ezt a tortát a lányom Alijevity Juhász Csilla készítette és fotózta az én receptem alapján.
A receptet, fotót készítette: Alijevity Juhász Csilla, Szabadka, Vajdaság.
Beküldte: Anyukája, Juhász Ilonka, Szabadka, Vajdaság.

Vissza
|
Nagyon szép és biztos finom is .Ki is nyomtattam hogy meg csinálom. Eggyet nem értek mi az alja nem-e kell egy sima lap amire rá rakjuk a rolád szeleteket.Légyszi küldj választ köszönöm.